mirakel

Vår lilla kille gav de mor och far en god natts sömn. Han sov hela natten utan mat. Somnade vid halv åtta och vaknade vid tre tiden för att somna om igen så fort att fått nappen. Vaknade först nu. Ett riktigt mirakel. De tackar vi för även om jag inte hyser några förhoppningar om att de kommer upprepas.

Dock så har lillemans sovmönster blivit mycket bättre, ( utan att säga för mycket, för då kan de lätt ändras) somnar vid sex, vaknar vid elva och kan oftast somna om och vakna vid fem. Kan ju Hoppas att de håller i sig. En dålig natt på två veckor känns rätt skönt men alla bra nätter ses än som bonusar. :-P

frihet

För första gången sedan någon månad innan albin kom har jag kunnat sova utan bh. Kanske inte ses som något stort men för mig gör det de. Har innan inte velat vara utan för inte velat läcka bröstmjölk högt och lågt men nu när ja inte ammar längre kan jag släppa dem fria :-P .

Något positivt ur något som varit rätt känslomässigt jobbigt för mig. Ville amma längre men de ville inte albin. Nu är de i alla fall över.




inte ropa Hej

Jag har de senaste dagarna lärt mig att man inte ska ropa Hej för tidigt. Vi har haft magsjuka här hemma, först blev mannen sjuk, sedan jag och sist blev lilleman. Hade hoppats han skulle slippa men så blev de inte. Som tur var har de varit en lindrig sjuka och lilleman har varit vid gott mod trots två återfall. Där av aldrig ropa Hej. Började med mat två gånger nr han varit symptomfri för att sedan behöva sluta igen. Men nu peppar peppar verkar de vara över. Nu är han bara förkyld, men de är ju nästan ett normal tillstånd så.

Hungrig

Att inte ätit på 24 timmar känns nu i magen. Fått i mig några skorpor nu men vill ha riktig mat, vågar dock inte chansa så väntar tills i morgon med riktig mat.

En sak är säker, de är ingen gott med magsjuka och vara förkyld med ont i halsen samtidigt. Undvik de.

Tack och Hej från mig.

Tapper

Min lille kille är en tapper grabb. Först så hade han feber igår och så på natten så fick han magsjuka precis som sin mor och far. Trots de,har han varit på gott humör i stort sätt hela tiden. Har fått i honom mat och han har inte kräkts sedan i morse. Hoppas det var de. Han vart lite ledsen på morgonen men är väl inte så konstigt.

Idag är min tappra grabb sex månader.




Slutat

Nu har jag slutat amma helt. Känns jobbigt i mellan åt, hade ju tänkt att börja trappa ner nu, men albin valde själv att trappa ner tidigare. Imorgon blir han sex månader min lille kille och kan inte förstå hur fort tiden gått. Kommer saknas att amma honom men det blev för jobbigt att bara amma på natten. Brösten vart stenhård och var svårt att tömma. Var inte redo att sluta men lilleman fick bestämma.




Nu igen

Igår så insjuknade jag med halsont och snuva och huvudverk. Tycker att vi varit sjuka nog men på kvällen fick lilleman feber, och var trött och gnällig. Misstänkte tänder men inga bissingar syns ännu eller känns och nu är febern borta, skumt. Nu kurerar vi oss i alla fall och albin övar på att ta sig framåt. Idag tog han sig faktiskt en bit bakåt.




sömnlöst i borås

Lilleman har hållt kvar vid sina dåliga sömnvanor som han fick för ett par veckorsedan inte superkul att han vaknar typ en gång i timmen för han tappat nappen eller bara är helt hysterisk. Tror han börjar drömma och tycker synd om både honom och mig själv och mannen för vi inte får sova.

Har i alla fall flyttar in lilleman till eget rum och de hjälper lite de timmar vi får sova för oss alla tre. Nu Hoppas jag att de där tänderna jag nu är nästan övertygad om att de är på väg tittar fram snart. Nu spelar de lixom ingen roll längre då lilleman bestämt sig för att typ aldrig amma på dagen längre så vi har börjat avveckla de. Jobbigt för Mammi men bara gilla läget.

Älskade unge. Går inte att göra annat än att älska dig trots att de är sömnlöst i Borås.



Visar mitt stöd

Dags att gå årets barnvagnsmarsch till stöd i kampen mot mödradödligheten!!






Avvänjning

Har sagts börjat trappa ner på amningen nu. Inte för att jag är redo för de än utan för att albin mer och mer tappar intresset för bröstet. Trodde jag skulle tycka att de skulle vars skönt att sluta men känns mer och mer jobbigt nu. Det är mysigt att amma man kommer nära sitt barn på ett speciellt sätt. Sedan går allt så fort nu och vill ha något kvar av min bebis. Känner mig ledsen faktiskt. Är inte redo att sluta men lillkillen vill ha mindre och mindre. Nätterna är ture bäst men förstår inte hur man gör för att kunna amma bara på natten.

En sak är säker, nästa barn vill jag om ja kan amma längre än vad de kommer bli med albin. Detta är verkligen avvänjning och är inte alls så lätt...

RSS 2.0