super tabbe

För två dagar sedan beställde vi en resesäng från en.sida på nätet... det var i alla fall det jag trodde så snacka om att jag blev chockad när jag skulle hämta den idag och det var två sängar där.

Hade inte ens reflekterat över att det blev lite väl dyrt när jag beställde,.sängen kostade tre hundra och jag fick betala 700. Kanske skulle reagerat, så nu står vid med två resesängar istället för en. Bra jobbat

En hel natt

I natt hände något fantastiskt igen. Eller för mig kändes det så i alla fall. Albin sov i sin säng hela natten. Givetvis åt han under natten men där i mellan kom han till ro i sin säng. Så skönt var det,.för även om det är mysigt att ha honom i sängen så sover vi alla bättre om han ligger i sin säng :-) .

Tror inte att det blir en vana än, men någon gång ibland duger bra tills det blir permanent :-)

äkta kärlek

För varje dag som Albin växer sig större och hittar nya saker att lära sig så växer sig min kärlek till honom allt starkare. Han är så fin min prins, så fin att han får mina ögon att tåras :-).

I takt med att vi alla tre växer som familj utvecklas och växer sig också kärleken till min Kristoffer sig starkare. Han är en underbar kille som värnar om mig och han är fantastisk pappa. Att se honom lysa upp när vår fina lee mot honom eller se honom gräsfält sova tillsammans med honom gör mig lycklig.

Vi är en familj och det är äkta kärlek



stora killen

Lite dåligt med inlägg det sista. Har hunnit med Albins första ullaredsbesök. Han medelst att han är väldigt nöjd med utbudet på varuhuset ;-) . Blev en hel del. Lite julklappar till albin och massa kläder i större storlekar sedan fick jag köpt mig en ny vinterjacka så nu kan jag ut och promenera oavsett väder.

Annars vart vi på Bbc igår och lilleman väger nu 5512 gram så lite tung i gumpen börjar han bli :-) 57 cm lång är han också





plötsligt händer det

Trodde knappt det var sant när jag vaknade här om natten och insåg att lilleman sovit i fem timmar. Då hade jag önskat att jag fått sova de fem timmarna. Men vaknade efter tre timmar och sedan efter fyra. Då vart jag nojig så var tvungen att kolla att allt var ok. Och ja det var det. Tänk om han kunde göra det till en vana.


lugnt

Vissa dagar känns det som allt går i.slowmotion. Det händer inget speciellt så dagens tycks aldrig ta slut. Rätt skönt med sådana dagar ibland för det är oftast då allt är lugnt. Albin är på gott humör och inga planer så man kan vila när killen gör det.

Får väl se när än börjar tröttna på det långsamma dagarna. Idag var det skönt i alla fall

Nybakt

Det blev gott men fortfarande inte Astrid nivå. Kommer nog aldrig bli det





Tekaka med cream cheese



Bullmamma

Idag i brist på annat fick ja så här på kvällskvisten för mig att baka. Så nu blir det tekakor alla Astrid tänkte försöka komma ett steg närmre hennes tekakor. Det var helt klart de bästa tekakorna.
 
Var rätt nöjd förra gången och de hade hon nog också varit men det var inte exakt som hon ville ha dem. Det behöver bli lite mer saftiga så får väl se om vi lyckas denna gången =). Väntar nu på att degvätskan ska svalna. Hoppas på fin fina tekakor =9
 
Resultatet kommer senar. Kanske kan bli en bullmamma av mig trots allt

Prositt!

 
Detta får bli dagens bild på vår prins. Mitt i en nysning och så söt. Fina bilder tagna av Kristoffers brors flickvän Linnea.
 
 

Går och går

Igår så var det dags att gå på promenad igen. Idag var det inte bara jag och Albin som skulle ut och röra på oss utan vi fick sällskap av en annan nybliven mamma och hennes lilla prinsessa. Det är skönt att komma ut och röra på sig och Albin sover så gott ute i friska luften.
 
Så det blev en promenad i annelundsparken och sedan blev det en tur ner på stan för att fika på cafe viskan. Skönt att komma ut och träffa lite folk. Är en oerhört social människa och det har varit min störtsta oro med att bli mamma att jag skulle bli ensam. Det var min största oro med att flytta till Borås också, men nu kanske det släpper lite så att jag kan komma ut och träffa andra vuxna och deras bebisar.
 
För en sak tror jag ör viktigt att man inte blir isolerad med sin bebis. Att ha kvar det sociala även efter man skaffat barn är viktigt. Så förhoppningvis blir det så. Så igår blev det promenad och massa bebisprat =)

Komma ut

Det där med att lyckas komma ut med en bebis tycker jag ofta kan vara ett helt företag. Innan Albin är matad, bytt på och påklädd kan det som man planerade skulle gå rätt fårt tagit en och en halv timme. För när han vaknar så ska han äta och av någon anledning har han helt plötsligt börjat ha minst halvtimmeslånga måltider väldigt ofta som alltid times in när vi ska någon stans.
 
Sedan är det där med blöjbyte. Ofta blir det inte bara ett blöjbyte innan vi ska gå då det är som jag redan berättat så att Albin bajsar mycket. Och det kan  vara så att när man precis bytt blöja så kan det vara dags och byta igen efter tio minuter. Suck men bara att gilla läget. Sedan så ska han på med kläder och har man då otur så vill han ha en slurk till innan eller för att lugna honom efter.
 
Det tar sin lilla tid men sånt är livet.

Vardags lyx

Även när man har barn är det viktigt.att lyxa till det ibland eller det är nog ändå viktigare då. För.när det.edu jobbiga dagarna kommer så är det skönt att kunna mysa lite i mellan åt. För mig blev det chips och alkoholfritt vin ikväll. Kärleken luxor till det genom att spela med kompisarnas. Viktigt är är det med vardags lyx och egentid mellan varven





Helt okej.

Har det senaste dagarna funderat en del över det här med amning. Jag är av vissa själ mesig i vissa situationer gör att jag är rädd att bli illa omtryckt eller bli betraktad som dum eller korkad eller konstig. Debatten om amningens vara eller icke vara i allmäna rummet är gammal och jag tycker självklart det att bebisar ska få äta var det vill om de är hungriga och att jag som ammande mamma inte ska bli isolerad bara för jag ammar mitt barn, jag ska inte heller behöva flaskmata mitt barn ute bland folk för att det är mer bekvämt för andra.
 
Ändå fast jag tycker amning är naturligt så har jag själv känt så att det där med att amma ute bland folk är läkigt och känns jobbigt för att jag inte vill förnärma folk. Men samtidigt  tänker jag inte gömma mig så ska ta mig i kragen och faktist våga mig ut och fika med andra mammor. Måst öva bort den där känslan av att vara obekväm för det är inget fel, det är naturligt att ge sitt barn mat. Så inom några dagar blir det förhoppningsvis barnvagnpromenad och fika med andra mammor och då ska jag försöka vänja mig vid att amma bland folk och få in i mitt huvud att jag inte behöver skämmas för det är något naturligt...
 
 
 

panik!

Vi får besök idag så blev lite panik i morse då vi fortfarande inte lyckats få det att se respektabelt ut så blev en rusch på morgon kvisten. Tänk om vi kunde få besök oftare då kanske vi kunde fått lite eld i baken :-P

skit unge

Igår lyckades vår lilla alltinget avverka inte mindre än fyra vidta innan det var dags för pyjamas. Helt otroligt hur mycket bajs det kan finnas i en liten pojke. Men vår lille prins är världens finaste ändå :-)

värmebölja

Idag när jag och Albin skulle ta en promenad och gå på loppis kändes det som det kanske tio graderna ute snarare var 22. Att duscha innan var onödigt då det var säkert 30 grader inne på kompisen. Fick i alla fall köpt lite kläder, ett täcke till spjälsängen och två baskiskan till

vill inte...

Att en sådan liten tycks kunna kämpa emot sömnen hur länge som helst. Albin har varit påväg att somna nu i flera timmar och till och med slumrat till för att vakna igen efter typ tio. Söt unge om du bara kunde förstå att man ska sova om man är trött. Men mamma älskar hjärtat ändå

Några små saker

Tänk att det kan vara så kul att köpa saker till en liten. Skulle köpa några.leksaker men blev lite till saker.

Blev en bilmatta Albins rum för att.göra det mindre kalt och skapa lite värme

sedan blev det en spegel att sätta i sängen eller stå på golvet. Med tillhörande fisk som låter


Blev en bitring, vet att den först kommer till användning senare.


Sen blev det en skallra


Tillsist blev det en onepice, en bort.och ett par byxor i kapphals serie newbie. Så fina kläder har dem så skulle vilja köpa alla plagg men dessa blev det



Barnbidrag...

Idag kom lillens första barnbidrag
så nu åker vi för att köpa några leksaker och kanske något nytt klädesplagg :-) så blir det fylla på frådet av blöjor också

God morgon!

Fick sova några timmar men nu är Albin vaken och vill inte somna knä varit upp en timme nu så kanske Sommar han snart. Konstigt nog är jag inte trött. Kroppen har väl ställt om sig på lite sömn och tidiga mornar :-) så är ändå en ganska god morgon trots allt även om det ser ut mer som natt när jag tittar ut


spänningen är olidlig

Eftersom Albin sovit i stort sett hela dagen bortsett från blöjbyten och mat, så blir det spännande och se om det blir någon sömn i natt. Spänningen är olidlig!


Släppa taget...

Vår lille kille hade en tuff start och har haft lite problem efter turerna på neo med antibiotika var över. Först var der kletiga och svullna ögon, som som tur var bara visade sig vara trånga tårkanaler som tydligen är rätt vanligt. Efter det så var det vikten som ett kort tag inte riktigt hängde med.
 
När det då efter 2 veckor inte tycktes finnas några tecken på att navelsträngsstumpen skulle ramla av började jag undra vad jag gjort för fel, eller om vi gjort något fel. Över allt stod det att den skulle ramla efter 5 till 14 dagar och dagarna gick när det gått tre veckor satt den fortfarande där. Hmm så när sköterskan på BVC kom på hem besök så kollade hon på den, det var godkänt. Men när det nästan gått fyra veckor så började jag misströsta skulle den sitta kvar för alltid. Bvc sköterskan lugnade och sa att hon hade en bebis som var på tvåmånaderskontroll och hade stumpen kvar, =O.
 
När killen blev fyra veckor så släppte navelsträngen taget äntligen. Det tog sin tid, men tydligen så var det inte bars Albin som vart en liten tjockis när han kom ut, även hans navelsträng vart tjock och då kan det ta längre tid att ramla av. Han ska var bra märkvärdig vår lille prins ^^

Bebis full med...

Jaha en annan nybliven mamma skrev om att vissa får kräkbebisar men att hon fått en sovbebis. Vår lille prins sover viserligen en hel del han med och så fort man rör sig med honom så somnar han. Men den bästa benämningen på våran lilla skit är nog en bajsbebis, för maken till unga till att bajsa har jag inte hört talas om. Han kan precis blivit bytt på så går signalen om att nu så är blöjan full igen, för det hörs vill jag lova.
 
Inte nog heller med att han bajsar mest hela tiden känns det som och vissa dagar avverkar två blöjor var annan timme känns det som i alla fall, så är han världsbest på att fisa, och det är inga såna där tysta fisar utan riktigt ljudliga sådana, man skulle kunna tror att det var pappi som fes och inte han. Rätt sött är det, kanske låter knäpp men det är rätt sött. Han är i alla fall nöjd, men mammi och pappi tycker inte det är lika kul med läckande blöjor och inte heller är det kul när man ska byta och lillen som somsagt har en hel del gasar lyckas bajsa ner hela mammas mage, men sånt är livet.
 
Så min lilla prins är sannerligen full med skit =P men ack så söt liten skitunga vi fått
 

Stinker

Här hemma är det inte bara albins blöjor som kan lukta lite illa ibland utan mammi luktar också rätt illa i mellan åt. Man inser nog inte hur lite tid än får för att sköta sig själv när en bebis kommer. Det där med att duscha är svårt att honna med när än har en bebis som vissa dagar vill ligga vid bröstet hela tiden. Så fort man tror att nu ska jag nog kunna smita så blir Albin hungrig och han bryr sig ju inte om att mamma luktar illa.
 
Handlar väl mest om att hitta knep för att kunna hinna med sådana saker med en vaken eller sovande Albin. Saken är den också att när han somnar så är det rätt svårt att flytta på honom och kanske lägga honom i bilbarnstolen för då vaknar han till. Innan var han extremt svårtväkt alltid men nu så är han det bara i mellan åt. Jaja det kommer väl, ser till att få duscha någon gång ibland när jag ska ut bland folk så man slipper skrämma folk =P

God natt

Albin säger god natt



Rullar

Jaha precis så är det tiden rullar på och Albin växer så det knakar. Känns som varje dag lär han sig något nytt. På dessa fyra veckor plus några dagar har han hunnit lära sig hur man bäst kissar, bajsar och kräks ner mamma, pappa och alla andra han får chansen på bäst. Och tro mig han är riktigt duktig på det =P.
 
Han har nu också börjat le åt mammi och pappi också. Jätte sött litet leende.
 
Sedan har han också lärt sig att skrika riktigt duktig, även om han bara skriker när blöjan och kläder ska av, MEN värst är det nog när tutten inte kommer fram fort nog och ger mat. Usch det är riktigt hemskt. a  Annars tycker aLBIN om att sova riktigt mycket. och han är duktig på det. Speciellt på dagarna. Nätterna är det väl också okej men han tycker om att prata i sömnen vilket inte gör det helt lätt att sova.
 
Idag väger han lite över genomsnittet och är lite längre också. Kanske slipper han bli en pygme som sin moder =)
 
 
 

Barnakuten

Jaga lagom tills vi hade flyttat in så började lille man få problem med kletigt och lite sviker öga. En kväll kunde han inte ens öppna ögat så vi ringde 1177 för säkerhets skull. Blev lite chockad när de ville att vi skulle åka in direkt. Blev skickade till jourcentralen.men det vart fel så vi blev skickade till bankakuten. Efter allt på neo blev mamma lite bojor och skärrad. Givetvis var de ingen fara och efter att fått lyssna på personalens interna konflikter och Albin hunnit kissa på sköterskan så fick vi åka hem med diagnos trånga hovkansler. Lilla skit till att göra mamma nojig :-P

tillbaka

Flytten är gjord och vi börjar så sakterligen komma i ordning. Har hänt en hel del det sista med Albin han har hunnit växa till sig och är nu snart 5 kg tung. Väger 4970g och är 57 cm, han har dessutom vunnit bli en månad :-)


RSS 2.0