Skit nätter

Albin sover för de mesta bra på nätterna men de senaste två har varit skit rent ut sagt. Vaknar var tredje timme. Och de är väl ok om han hade somnar direkt igen men nu har han legat vaken en timme och bara krånglar. Är sjukt trött och vill bara sova. Hanterar inte att få sova lite speciellt bra. Inte alla bitter just nu. Ska efter detta sluta uttala mig om albins sov vanor.

stora killen

Albin är verkligen en liten grabb nu. Han växer hela tiden och utvecklar nya personlighets drag. Han har också fått bättre sov vanor så Mammi och pappi får mer egen tid. Somnar för de nästa vid sex och sover fyra fem timmar, skönt. Men igår hände något som vi skulle bli glada om de blir en vana, albin sov sju timmar i sträck och ytterligare fyra timmar efter de. Inte helt fel, men inget att Hoppas på att de ska fortsätta.

Bortsätt från sömnen älskar albin nu mera att tugga på precis allt, till och med mammas knä är gott. Misstänker att de är flera tänder på G





Lekdate

Idag har albin haft lekdate med sina kompisar och jag har fått tjöta av mig med alla go mammor i mammagruppen. Albin började dock besöket med att pinka revir, fast de var nog än olycka och lite pinsamt kändes de allt. Men olyckor händer. Det var i alla fall en trevlig träff och efter den blev de en lång promenad med två av mammorna. Albin stendeckade




Ensamhet

När lillen sover och mannen ännu inte är hemma så är de så tyst här hemma. De blir rätt ensamt. För de som känner mig så vet de att jag aldrig varit vidare bra på de där med att vara ensam. Men sedan albin kom så har jag lärt mig uppskatta de mer och mer, men uppskattar de nog inte fullt ut än. Men de kommer. För med en liten är de full rulle hela tiden och då är de skönt med lite stund att andas ut ensam.

Men bara liten stund, så nu får mannen ta att komma hem.




Mat schema

Lilleman har nu börjat få ett riktigt matschema. De innebär just nu två regelbundna mål mat om dagen och ett mellanmål med lite frukpure ibland. Han är mat glad och gillar de mesta. Till frukost står de gröt på menyn i alla fall och de är mums tycker lilleman


Till mellan mål så blir de ibland fruktpure, där är de lite mer kräset. Tycker än så länge bara om blåbär eller mango pure.

Till middag serveras de lite olika. Nötkött och sötpotatis är en nu favorit. De ända som verkligen inte går ner där är kyckling med grönsaker. Drakarna kväljde och kräktes nästan.,men annars är han en mat glad skit :-)

sjukstuga

Jaha då är hela familjen sjuka nu då. Åter igen sjukstuga här hemma. Har nog varit sjuka en gång i månaden sedan albin kom. Inte särskilt kul. Jobbigaste är de nog trots allt att se lilleman sjuk. Han förstår ju inte. Men denna gången har han inte varit jätte påverkad av de, trots två besök på barnakuten med visslande andning har han varit på gott humör. Själv har jag mest ont i halsen och är fast besluten om att vara frisk till helgen.

försiktigt optimistisk

Albin verkar må bättre nu. Är inte lika slemmig längre och de visslar inte så från luftrören. Ser ut att slippa flera besök på barnakuten denna gången. Lilleman är fortfarande snorig men på på gott humör. Är försiktigt optimistisk.



Hem igen

Jaha då blev de till att åka hem. Slapp bli inlaggda vilket väl är skönt, men känns inte helt bra då han fortfarande är rosslig och piper i luftvägarna. Slipper hälst spendera ännu mer tid på akuten. Känner mig dock inte helt säker på att vi slipper. Men säger läkarna att de är ok får man väl lita på de.





barnakuten x 2

Jaha blev inte nog med första besöket på barnakuten med tillhörande inhalation. De hjälpte en stund men i natt vaknade lilleman och nästan chippade efter luft. Så ett besök till fick de bli.

Sitter här nu och gjort sedan 6 i morse. Albin har fått två omgångar med inhalationer gånger två. Nu,väntar vi och ser huruvida vi får åka hem eller om de blir inläggning med inhalations behandling.

Albin mår inte direkt dåligt trots att han är lite tungandad.

Besök 1


Besök två





5 månader

Igår blev vår lille guldklimp 5 månader. Och så värst liten är han inte. Väger närmare 8 kg, får se vad vågen säger på tisdag. Är 65 cm kanske 66 lång. Han har nu två tänder i nederkäken. Sitter själv sedan han var 4 och en halv månad. Håller flaskan själv när han äter, äter nu mera två mål mat om dagen och har blivit en riktigt tjötröv och har verkligen utvecklats till en liten kille. Han är inget spädbarn längre. Läskigt är de, men också spännande att få följa alla fram steg.
















love laban

Igår var vi på ullared och på albins begäran :-P handlade vi flera labangrejer. Blev 10 bodys 5 pyjamasar och fyra par byxor i storlek 74 och 80. Blev också två bäddsätt med laban och en till laban dvd. Förutom laban kläderna blev de en hel del plagg till kom nog hem med 30 nya plagg till lillens. 8 nappar från 6 månader, två nappflaskor, hörnskydd och dörrstopp, nattlampa, en brioleksak, och en sådandär rittavla som man kan rita på och sen sudda genom att dra i en gräj. Mamma och pappa fick också lite Saker




Måste ha...

Var på öppna po hulta som vanligt på måndagarna och de var en fem.veckors bebis där. Dog nästan. Kände verkligen hur stor albin blivit och kände att jag vill ha en till nu. Men vet att de är bäst att vänta lite till, men saknar de första veckornas bebismys. Albin är ju knappt bebis längre känns de som. Han kan sitta själv, ofta längre stunder nu, han har två tänder och har lixom fått en egen liten personlighet. Ne ganska rätt får de bli, kanske får hinna jobba ett år i alla fall :-P



Dopet

Har handlat väldigt mycket om bröllopet även om jag nämt dopet lite med. Men nu tänkte jag låta vår prins stå i centrum och visa lite bilder från hans dop. Albin var superduktig och var på toppen humör under hela dopet. Och cermonin var fin. Kristoffer läste en tackbön och en av Faddrarna Elin läste evangeliet om Jesus och barnen och andra faddern viktor fick häll vatten i dopfunten.
 
Så sjöng jag till min fina prins Handens fem fingrar. En super fin doplåt.
 

Bröllopsfesten

Även bröllopsfesten blev lyckad. Lite rörigt i mellan åt men det var trevligt. Många fina tal hölls och åter igen så tårades mina ögon. Har så fina vänner och så fin släkt. Alla som var med och gjorde vår kväll så bra är fantastiska. Så hjärtlig stämmning som det var. Min kärlek höll tal och ja han är verkligen min livs kärlek.
 
Och kommer alltid försöka vårda vår kärlek och varje kväll sträcka ut min hand och ta på min bästa vän och livs kärlek och pussa min vackra sån godnatt. Har verkligen fått en familj nu. Och vår kväll blev ännu en påminnelse om vad jag faktiskt har.
 
Bjuder på ett foto på första dansen.
 

bröllopstårtan

Tänkte bjuda på två bilder på tårtan





Bröllopsdagen del 2

Cermonin i kyrkan blev bättre än  vad jag hade väntat och de var få ögon som kunde hållas torra. Inte ens jag kunde hälla min tårar tillbaka. Att stå där framför den jag älskade och för alla andra förklara min kärlek för honom var mer än vad mitt hjärta klarade. Ögonen tårades och när vi skulle läsa löftena för varandra gick det inte att dölja.
 
När min syster sjöng för oss s¨grät jag också, det var magiskt. 
 
Dopet blev också bra och albin var glad hela tiden. Förkyld som skam men glad var han ändå. När jag sjöng till albin lyckades jag hålla tårarna tillbaka och var bara så lycklig när jag såg min man och vackra sån stå och prata med varnadra. Det kommer bli en dag jag aldrig glömmer. Andre februari 2013.
 
Herr och Fru Thålin Palmgren
 

bröllopsdagen del 1

Morgonen började tidigt då albin ville starta dagen tidigt. Vid nio kom tjejen som skulle sminka mig. Såg rätt rolig ut innan vi fick ett slut resultat. Efter smink så fixade min syster mitt hår.















förberedelser, Tårtbak

Nu är de över vi har blivit man och hustru. Förberedelserna innan har tagit mycket energi så nu är hela familjen helt slut. I fredags så var de dukning och tårtbak på schemat. Dagen eller natten slutade med sänggång klockan halv två. Albin låg och sparkade på mig så vidare sömn blev de inte...




Dan före dagen

Imorgon händer de. I morgon ska vi döpa albin och vi ska bli man och hustru. Pirret i magen börjar kännas nu. Idag blir de förbredelser hela dagen. Från tidig morgon till sent ikväll skulle jag tro. Dukning, tårtmontering, träffa organist, öva i kyrkan, handla de sista. Fullt ös hela dagen.

RSS 2.0