mina killar

Båda ligger och snusar så gott nu, plutten på min bröstkorg. Och pappi bredvid. Är verkligen lyckligt lottad som har så fina killar






nervös

Idag ska vi åka till Albins farmor och farfar och sova borta med honom för första gången. Är hyper nervös över hur det ska gå. Tänk om vi glömmer något vi behöver? Tänk in blöjorna inte täcker eller att kläderna inte täcker för han kräks ner allt. Fånigt egentligen att känna så här. Men ja när man är borta så har man ju också folk runt om kring sig hela tiden som kan tycks saker, och då kommer rädslan tillbaka om att gör något fel och ses som dålig förälder.

Måste verkligen sluta oroa mig så mycket, speciellt som det är kristoffers föräldrar det handlar om. Jobbar på detta, men som sagt min dåtid har satt sina spår...

Som hittat

Har hittat en fin vagn som jag ska köpa, blir till att åka till hisingsbacka och hämta min fina emmaljunga vagn. 500 för den tycker jag är rätt super :-) . Nu blir det inget mer shoppande på ett tag

Försvarsställning

Jag har märkt att jag så fort någon säger något kring hur jag gör med Albin eller kommenterar något så ställer ag mig i försvarsställning direkt. Har funderat en del på varför det är så, tror att det kan bero på att jag är extremt rädd att bli sedd som en dålig förälder. Vilket jag vet att jag inte är, tycker jag hitilds har klarat av föräldra rollen bra och älskar att vara mamma. Albin är min ögon sten.
 
Funderade också lite på vad den där räddslan att bli sedd som dålig förälder kommer ifrån, har nog kommit fram till att den har kommit från min egen uppväxt och den relation jag haft del min ena förälder och den brist på relation jag haft  med min andra. Det har bara blivit tokigt allt ihop, vilket ena parten inte riktigt kan hjälpa och andra väljer jag att inte kommentera. Vilket fall som helst han min uppväxt satt sina spår som gör att jag vill vara någon form av superförälder, fast jag vet innerst inne att någon sådan förälder finns det inte. Den perfekta mamman finns inte, men det finns massor med bra mammor. Försöker få mig själv att förstå att jag är en bra mamma också, därför blir det känsligt när människor lämnar kommentarer som på bloggen igår, som skulle kunna vara en antydan om att jag inte vet hur jag ska ta hand om min son.
 
Försöker lägga min barndom bakom mig och skapa de familjeliv jag vill ha med min lilla familj. Men det förgågna har satt en del spår, men jobbar på att inte ta allt som kritik. Det vår jag verkligen inte bra av.

bumbostol

Idag fick jag köpt en gymnastik begagnat, albin är så stark i nacken och jumbon ger bra stödde ryggen s
så han sitter bra i den. Men får bli kortare stunder. Men nu bort sätt från en ny vagn så får det vara slut handlat till killen. Igår fick han två pyamasar, idag en stor nalle, två dreglisar, en söt newbie mössa med öron och bumbon. Så får vänta lite med att köpa nytt nu. I mellan dagarna kanske jag köper ett bord till bumbon.




lite irriterad

La upp en bild idag när albin satt i en varnagel, ville testa hur stark han var i bålen nu. Givetvis vet jag att han inte är riktigt redo för barndomen än för hans rygga skulle. Någon skriver en kommentar på blogginlägget om att jag ska vara rädd om hans rygg. Jag vet det, men vet också att albin sedan tidigt varit ganska stark i nacken men även bålen, vet hur jag ska ta min son och som sagt ville bara testa. Nu vet jag att det är en liten bit kvar dit men inte allt för långt.

huslig

Sedan albin kom har jag helt plötsligt börjat tycks det är kul att diska och gräja i lägenheten. Tycker också det är super kul att baka, laga mat. Testa nytt, kanske har det att göra med att när jag är i köket får jag lite egen tid. Älskar att umgås med albin och busa med honom men egentid är skönt efter en hel dag med bebis språk. Det gör att jag kan njuta av att bara vara mamma ännu mer om jag får göra något annat på dagarna också.

Idag blev det efter att ha varit ute och umgåtts hela dagen med andra mammor och barn ö, brödbak och hemma gjord potatis och purjolökssoppa, blev också ordning gjort i köket






dagens Albin

Var tvungen att se idag hur det skulle gå för albin att sitta i barnstol. Gick rätt bra faktist. Behöver ha lite bättre balans kanske, men Dröjer nog inte länge nu innan vi kan sitta vid matbordet tillsammans




socialisera

Jag var rädd när jag skulle vara mammaledig att jag skulle gå hemma bara och känna mig ensam. Känner ju inte så mycket folk i borås och mina andra vänner har ju sitt att göra. Men nu börjar det släppa, har min föräldrar grupp där jag trivs bra trots åldersspannet, går på öppna förskolan på hulta och träffar andra unga föräldrar och så har jag faktiskt börjat hitta lite folk att umgås med privat. Kunna ta promenader, åka och handla sånt är skönt att slippa göra ensam.

Nu trivs jag ännu bättre i borås och börjar känna att vi faktiskt håller på att skapa oss ett liv här, vår lilla familj hållet på att göra borås till vår stad :-)

Barnvagnar

 Ja just nu är det bara en barnvagn i min ägo. Men har nog drabbats lite av barnvagns dille och är inne varje dag och letar efter ny vagn då vår inte går att ha sittdelen mot oss. Så måste ha en nu vagn, eller måste och måste, vill ha en ny även om syrran erbjudet sig att enetuellt göra ett tillfälligt byte när Albin ska byta till sitt vagn.
 
Men ja som sagt börjat tycka det är rätt kul med vagnar och letar efter bra vagnar till så billigt pris som  möjligt. Just nu har jag eventuellt en Brio Kombi på G, inte jätte kul färg men en bra vagn. Nackdelen är att vagnen saknar regnskydd och ett nytt kostar ett par hundra i alla fall.
 
Sedan har jag en annan vagn på G också en Cresent m300 tror jag den hette, komplett med liggdel, som går att göra om till vagga, sittdel som går att vända både bakåt och framåt, regnskygg. 500 ska den tjejen ha för vagnen, men då får vi åka en bit och hämta den. Men det är en snygg vagn. 
 
Sedan har jag hittat en annan vagn, en orange vagn så den är färgstark. Med sitt och ligg del. Där sittdelen går och vända både framåt och bakåt, regnskydd och skötväska följer också med och en fotsäck till sittdelen. Jag gillar färgen men det som är negativt med den är att varukorgen under har börjar släppa lite granna och vi måste åka fyra mil för att hämta den. Men snygg vagn för 400 kr.
 
Hmm fortsätter letandet efter den perfekta vagnen. Kommer i alla fall bli en ny här snart men letar efter bästa kapet för något dyrt blir det inte. Gör mig inte så mycket om vagnen har några år på nacken,

Dagens Albin

Tröttsamt att vara sjuk. Men söt orkar han vara trots allt



Skämma bort

Min kärlek är sjuk idag, han slapp inte undan trots allt. Efter som han alltid tar hand om mig när jag är sjuk kände jag att nu när jag mår bättre är det min tur att ta hand om honom lite.

Så förut promenerade jag till affärer för att köpa mjölk för att kunna steka amerikanska pannkakor till honom.

Så idag blev det lunch bestående av amerikanska pannkakor med blåbär och hallon i, honungs vatten, smörgås och cocktail tomater. Köpte med mig en påse med nötter från affären också.

Tycker om att ta hand om min kärlek när han är sjuk. Känns bra att få skämma bort lite



typiskt

När mammi nästan är frisk så blir pappi dålig i stället. Han hade mått bra bara haft lite ont i halsen men det blev bra igen tills allt slog till.igen.med snuva halsont och skulle gissa på feber också. Så nu har jag två sjuk killar hemma och så jag själv som inte mår helt hundra än. Blää för att vara sjuka...

piggnat till

Lilleman var slöt hela dagen och sov mer eller.mindre konstant från 10 till fyra. Vaknade för att äta och vart jätte grinig. Var riktigt orolig ett tag men efter matning vid fyra pignade han till och började jollra och dels ut lite leenden. Han blev sagts som vanligt igen.

Skönt och Hoppas verkligen det håller i sig. För nu har han bara snuva igen.

ont i mamma hjärtat

Nu är lilleman inte alls kry. Ingen feber har han, fast börjar tvivla på termometern. Men han är gnällig och trött, och har varit hela dagen nu. Ger de ett par timmar till och blir han inte piggare ringer vi 1177. Får väl framstå som en nojig morsa om de nu inte skulle vara något, men han är just nu inte som han brukar så bättre att ta det säkra för det osäkra.
 
Gör ont i mitt mamma hjärta att se min lille kille så trött som han är nu, och desutom veta att jag är orsaken till han blivit sådan. Vist kunde jag kanske inte gjort så mycket åt det, man behöver han och mycket mer än så har jag inte jätt honom lite kärlek men har försökt undvika och pussa och krama för att slippa göra han sjuk. Stakar min lilla kille =/

liten sjukling

Man ska inte ropa Hej. I natt var lilleman täppt i näsan och hade svårt att sova på grund av det. Försökte lägga honom i babysittern men han kom inte till ro. Först vid halv sju när vi pallar upp honom med kuddar lyckades han få sova lugnt i några timmar. Det märks att han inte fått sova i natt för nu är han jätte trött. Som tur är har han ingen feber än i alla fall, Hoppas det håller sig på endast snuva nivå.

Min stackars lille kille



pyssel

Alla som känner mig vet att jag inte är något vidare otaliga. Eller borde kanske säga att jag i alla fall inte var det, sedan albin kom så har jag nog blivit lite mer pysslig.

Kan nog också bero på vårt stundande bröllop och dop. Fick ett ryck i veckan och köpte gräjer för att fixa placeringar kort. Bestämde mig för att fixa kort till alla bjudna och så får jag plocka bort sedan. Har kommit en bit men mitt val av metod gör att det tar lång tid. Sedan är det svårt att hinna också när Albin är vaken så blir till att gräja på kvällarna. Tur att det är ett tag kvar

Så här ser i alla fall placeringsmatcher ut. Vita stjärnor för tjejer och silvriga för killarna. Ska till en eller två detaljer till sedan.

.


Än ser det mörkt ut

Tycks inte bli bättre från den här dumma förkylningen, febern tycks hänga i. pappi mår fortfarande okej som tur var och lilleman visar ännu inga tecken på att han håller på att bli sjuk. Får Hoppas att det håller i.sig och att det ger med sig för mig snart så jag får energin tillbaka och kan ge den till lilleman.

Känner mig just nu som en dålig mamma som inte orkar,.vilket är super löjligt.men sån är jag.

Är det sant?

Vår lille kille vaknade nyss efter att ha sovit 5 timmar i sträck. Han valde helt klart en bra dag för en lång lite skönt att få sova längre när man är sjuk.

Detta har hänt två gånger tidigare, men Hoppas väl inte på någon trend. Har precis fått fyra timmars vila, och som jag sa till en annan mamma så ska man inte gapa efter mycket ;-)





ynkliga familjen

Både mammi och pappi har nu lyckats bli sjuka. Fast det är nog jag som är ynkligast med feber som känns som den är skyhög och snuva. Känner mig helt matt. Hoppas verkligen lilleman slipper detta. Än så länge verkar han må bra. Jollrar och pratar på som vanligt.

Tur att pappi har energi fortfarande, själv har jag ingen ork och känner mig inte som en superfemman direkt. Vill orka buss med Albin men är slut. Säger åter igen att jag beundrar dem som är ensamma och får dra hela lasset själva.

Nu ska jag se till att bli frisk snabbt så jag kan buss och goda med min skrutt som vanligt igen. Måtte han slippa bli sjuk bara...

skönt att vara två

Kvällar som dessa när man mår dassigt av en dum förkylning är jag glad att Albin tar flaskan och att jag har en underbar fästman som tar lilleman så jag kan få sova några extra timmar och förhoppningsvis bli frisk fort.

Inget kul att vara sjuk och känna att man inte kan ge all energi till sitt barn. Beundrar dem som är ensamma och får kämpa på trots sjukdom. Hur lätt kan det vara med feber och snuva. Avundas dem inte. Är så glad att vi är två <3

Sluta nu

Min lille kille växer så fort. Man hinner knappt blinka så kan han något nytt. Och nu har vi också behövt byta blöjstorlek. Det nya blöjorna ser enorma ut, men min lille kille är ju så liten. Men han växer också enligt sin kurva. Nu väger han 6080 gram och är 59 cm långt. Hmm min lille kille. Fast gemförman med andra bebisar i hans ålder så är han många gånger rätt stor, men i mina ögon är han liten.
 
Fast han lär sig nytt hela tiden, han har upptäckt sina händer för ett par veckor sedan och är väldigt farsinerad, han sitter och pillar med dem hela tiden. Så har han börjat jollra och le jätte mycket. Pratar en markssor och charmar alla  han träffar. Och han är så stark kan hålla uppe naken i två tre minuter utan att lägga ner huvudet, och hålla upp nacken har han gjort länge men han blir bara starkare för varje dag. BVC sköterkan blev chockad när hon frågade om han håller upp nacken och jag sa att det har han gjort länge. Han är duktig vår lille kille =).
 
Men känner ibland att han får sluta upp och växa lite nu, för mamma hänger inte med.

Trött i mössan

Sådana dagar som idag har vi verkligen varit genomslöa här hemma. Eller jag och Albin har i alla fall varit det Lillkillen har sovit en del timmar på dagen idag och då har jag med gjort det. Skönt att ha sådana dagar då man inte gör något ändå. Även om jag blir nippre av för många sådana dagar.
 
Har det sista hängt med Albin på öppna förskolan varje dag. Skönt att komma utanför lägenheten. Och skönt för pappa att få plugga hemma i lugn och ro. Har också börjat i föräldragrupp. Va mysigt att träffa en grupp med andra mammor och deras små. Så vi håller oss allt sysselsatta med både lek och långa promenader =)
 
Ska försöka komma iväg själv också och träna här i veckan. Men så länge får våra barnvagnspromenader duga. Mysigt är det i alla fall att promenera med vår skatt och se honom sova så gott i vagnen. Börjar komma in i mamma livet nu och tycker faktiskt det är rätt mysigt.

ung mamma?

Idag var jag på babycafé på hulta familjecentral. Det var rätt trevligt, även om det inte var jätte många som var sociala och hälsade. kände mig rätt ung bland alla 30 poliser, och det tyckte nog jag såg rätt ung ut också.Har inte direkt sätt mig själv som någon som passar in i kategorin unga mammor. Men vad är det för kategori egentligen?
Känns nästan som att det är en kategori som ses.ner på lite, med mammor som andra tycker är för unga och omogna för att ha barn. Det är kusin sådana.mammor som kämpar med sin roll i serier som teen mom och unga mödrar. När jag pratade med pedagogen på familjecentralen kändes det som det som att den bilden stämde. Även om det nog inte var meningen att få det och låta så.
Ser man på genomsnittet i sverige idag så ses jag nog ändå som en ung mamma. Men räknas nog tyvärr också in i den negativa kategorin för.att jag ser ung ut. Men bryr mig inte,.för ung förälder är inte lika med dum förälder. Så även om jag.själv kanske undermedvetet inte vill identifieras med gruppen unga föräldrar på grund av den negativa bild som.finns så tillhör jag nog statistiskt den gruppen.

två månader

Idag blir vår lille kille, eller så värst liten är han nog inte. Sist vi vägde vart det inte långt till 6000gram och det var tre veckor sedan så den gränsen är nog passerad nu. Bjuder på en härlig bild på lillkillen också.




stammisar

Denna veckan har jag och Albin hängt på öppna förskolan på dagarna när pappi varit i skolan eller behövt lugn och ro när han pluggar. Måste säga att det är en bra verksamhet. Skönt som förälder att kunna komma ut och träffa andra i en barnvänlig miljö :-) .

Albin tycks trivas också och charmar alla både barn och vuxna och delar ut leenden till alla. Och han pratar hur mycket som helst nu, jollrar så gulligt :-)




tre fantastiska år

Igår firade vi tre år. Tre fantastiska år med min älskade vid min sida. Är så lyckligt lottad som träffat en sån underbar person. Han har verkligen ställt upp i vått och tort. Funnits där och puttat mig upp för alla uppförsbackar och åkt med när.allt varit bra.

Nu har vi en liten kille som är resultatet av vår kärlek. Och vi älskar honom gränslöst. Och i februari blir vi äkta makar.


full rulle

I helgen var det full rulle här hemma. Albins andra fadder, hans flickvän och kärlekens bestman var på besök. Det blev god mat och trevligt sällskap och massa bud med Albin. Det visade sig då han sov 4 och en halv timme i sträck när han lagt sig för natten.

Trevligt var det med besök, annars är det ju mest familjen nu för tidens men det är ju också mysigt :-)

Kvällsrutin

Har börjat få en bra kvällsrutin nu med lillkillen. Uniefär vid hlv nio varje kväll så badas det, vilket han nu faktiskt tycker är rätt mysigt. Slänger i väg leenden flera gånger för det mesta. Men förstår honom ett varm bad gör i alla fall  mig glad och rofyld. Efter badet så smörjer vi in honom med babyolja. Hade det i badet först men då blev han alltid helt flådig i håret så mammi tyckte bättre om att smörja in efter. Även det tycker Albin är mysigt för det mesta. Blir lite babymassage =)
 
Sedan är det på med pyamas och mys i soffan med mammi och pappi för att någon gång vid tio snåret somna i soffan. Sedan sover han en timme uniefär för att sedan vakna och få lite mat Detta mål får han både bröstmjölk av mig och ersättning. Han sover mycket bättre på det. Sedan lägger vi honom i sängen och sätter på hans sängmobil. Ofta slumrar han till direkt men sedan får vi gå och ploppa i nappen ett par gånger innan han sover tungt. Sedan kan han sova tre fyra timmar innan han vaknar och vill ha mat igen för att sedan somna i sin säng igen. Nu för tiden sover han i sin säng hela natten och någon gång mellan sex och sju vaknar han igen och vi tar upp honom så får han mysa och somna med mammi och pappi.
 
Känns skönt att fått lite rutin på det hela nu. Han börjar bli stor vår lille kille =)

Fika

Idag var jag och fikade med två andra mammor och deras små. En snart ett åring, känns så långt borta att albin ska bli så stor.

Det var också en två och ett halvt åring och hennes snart fyra månaders bebis. Skönt att komma ut och träffa andra mammor och små, speciellt nu när jag snart kommer vara ensam hemma med Albin en del. Då är det skönt att komma ut och träffa andra vuxna även om det är rätt mysigt att umgås med Albin. :-)

vill ha dem höga

Igår blev det också ett nytt försök på muffins bak och det blev bättre.denna gången, dock blev det lite för gräddade men smakade gott gjorde de. Blev citron och hallon myggan med hallon pure i smeten.

Ett problem är det dock, det reser sig inte. Ni som kan det här med bakning bättre än jag, hur
får jag muffinsen höga?

fin besök

Igår hade vi besök av en av mina närmsta vänner Elin, hon är också en av dem som ska bli Albins fadder :-) . Trevligt var det som alltid. Får se till att det blir oftare bara, för man är rörlig även med barn, blir bara lite bökigare

ny overall

När man har en liten kille som är duktig på att bajsa blöjan propp full så har vi lärt oss efter ullareds besöket att en extra overall eller två kan vara bra. Så nu har har vi köpt en overall och en åkpåse så han inte behöver vara utan nästa gång blöjan läcker :-P

krångel

Jaha då har man samlat vuxenlivet genom att byta bank och öppna fondkonto åt lille man. Men sicket krångel det ska vara. Men nu är.det.gjort och pappi och jag har nu börjat spara till Albin.

Sedan tog vi en fika på viskan där jag för första eller andra.gången helt på eget bevåg vågade amma offentligt. Har insätta att bebisar måste få äta när det vill och det som säger något annat kan hålla sig.hemma, för jag tänker då inte göra det.

Planeringen i full gång

Nu är de officiellt. I februari så ska vi döpa Albin och vi ska gifta oss. Trodde nästan inte att vi skulle få satt ett datum men nu har vi det.
Min.Kristoffer ska äntligen bli min man, jag ska bli någons fru. Bitarna som saknats faller på plats.

Vi tre är en familj och i februari ska vi fira det i min gamla kyrka där jag och mina.syskon är döpta, mamma är kombinerad, mina föräldrar gifte sig, min bror och jag är kombinerade och nu sist så hade vi min fina gammelmormors begravning där. Finns en historia där och nu fortsätter vår historia.

Är lycklig nu efter alla motgångar. Har världens finaste son och världens bästa fästman. Det är kärlek







titta han rullar

Vår lilla kille blev sju veckor idag och det firade han genom att rulla för första gången från mage till rygg.

Han börjar bli stor. Han har blivit en riktig pratkvarn också, och nu rullar han. Får väl se hur långtida det.tar innan han rullar igen :-)

obehag

Har en obehaglig känsla i kroppen inför morgondagens besök. Har sjutit det framför mig och nästan glömt att problemet fanns, men nu kom det i fatt mig.

Det handlar om mina cellförändringar, så i morgon är det gun som gäller. Fick reda på i våras att jag hade allvarliga förändringarna tredje graden,.det har sådana man behöver ta norra men var gravid så kunde inte åtgärda det då, skulle fått en ny tid i vecka 36 men den kom aldrig utan fick en tid i morgon.

Är orolig att det blivit värre, mer orolig än innan. Kanske är det för nu finns albin. Har en obehags känsla i kroppen...

mumsiga fifflar

Ja eller det heter ju gifflar. De första.står i ugnen nu med mandelmassa som.fyllning :-) får en del besök den närmsta veckan så Hoppas det blir värda att bjuda på.

Har blivit ett bak freak. Imorgon blir det nog muffins med olika sorters choklad i. Och så ska jag kanske ge mig på att göra surdeg.

Albin kanske kommer få en bullmamma ändå

RSS 2.0