Ordning i kaoset

Denna helgen har gått ut på att försöka få ordning i vårt lilla shyffe. Och för att få de så krävdes de shopping =). Så helgen har gått i shoppingens tecken. Dyrt blev de men är ofantligt nöjd över resultatet. Har köpt en hel del nya kläder också som också var nödvändigt då magen växer, vill ju ha lite kläcer som ser smikrande ut över om magen står rakt upp i vädret ^^. I lördags infrskaffade vi oss en bänkdiskmaskin, så nu ska vi bara antingen få den installerad av hyräsvärden eller köpa en sån där käk sak till kranen i köket så vi kan installera diiskmaskinen dit, om de går.

Igår var de fara häma bilen som gällde, som vi nu har fått låna. En gul audi är de, var dock inte etanoldriven som kärleken sa, men lika väl är de en bil Så efter bilen var hämtad och jag fått ännu lite till mamma kläder att ha, tro´ts att längden skillde sig en hel del. Så for vi mot IKEA och där handlades de förvaringsmöbler, lite nya tallrikar och en del annan smått och gott. Så är helt klart nöjd och nu kan vi som sagt vara få lite  ordning i lägenheten innan den lille kommer och börja sortera kläder till vår lilla skatt.

Igår gick jag föresten in vecka 22 och den lille rör på sig mer och mer så mamma känner. Men pappa har fortfarande inte fått känna något. Hoppas de kommer snart =)

Snart i mål

Idag har jag äntligen fått gjort de praktiska provet eller Bedsiden som de heter på praktiken. Och jag klarade den galant. Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Sov dåligt gjorde jag natten innan också, men de gick vägen. För er som inte vet så går bedsiden ut på att du får en helt ny patienten som du ej känner och du ska läsa in dig på patienten och göra de som är runt patienten samtidigt som du har en sköterska som följer dig och bedömmer varje steg du tar :P. Inte lika hemskt som jag trodde faktiskt. Men så ska du bara göra de som du ska göra som ssk sen inget krångel. Nu är de gjort och nu åter står bara 7 dagar av fyra års svett och tårar innan jag kan titilera mig som färdig sjuksköterska och ca en månad tills jag har examensbeviset i min hand och ytterligare en månad eller så innan legitimationen är min. Känns så skönt att vara klar innan den lille kommer.


Är nu inne i vecka 21 och tiden rullar på. Känner att jag inte riktigt hängt med den sista tiden för mycket av mina tanker och min energi har gått åt praktiken. Men snrt ska jag ta mig tid att njuta av graviditeten fullt ut. Ska visserligen jobba men de blir inte riktigt samma sak. Nu är de dags att köpa in gräjer till den lille. Köpa byrå för den lilles kläder, skötbord och sängkläder, skötbädd och annat som man kan vilja ha till den lille. I morgon kommer min lilla syster hit med en fin vagga, liggkorg, bilbarnstol och sitt del till vagnen. Skönt att än har nära som kan bistå med en hel del, då kan man lägga lite mer pengar senare och blir inte så jätte mycket pengar på en gång ^^

Imorgon blir de också Ullared med systrer med familj och mamma. Och sambon ska hämta en diskmaskin som vi har lyckats hitta begagnat för skit och ingen ting. Och kanske kanske blir bilen vi ska få låna hämtad i morgon också ^^

När tiden rullar fram.

Jaha då rullar tiden på och ännu en vecka av graviditeten har fligit förbi. Märkte denna veckan att jag inte längre kan stoltsera med 0kg upp. Nu står vågen på plus 2 kg, känns helt okej. Bara se till att inte gå upp för mycket och ända inte behöva hålla igen alldelses. Men denna viktuppgången beror något dess värre på mitt ökade mat sug eller sug efter sötsaker egentligen. Har ätit alldeles för mycket godis de senaste. Tänkte att jag skulle slippa sötsuget i och med att jag i början på graviditeten snarare avskydda godis och mäst ville ha frukt och grönt, men än ska aldrig ropa hej. Nu gäller de att motstå sötsuget för de mesta och kanske unna sig något ibland. Och viktigast av allt komma igång och röra på sig oftare, tror allt sådant kommer bli lättare nör jag flyttar hem igen och börjar få rutiner i vardagen igen. Ska försöka komma igång och cyckla lite på gymmet och så. Det reder sig nog. Det viktigaste är att bebis mår bra, men då förståss är de viktigt att mammi mår bra med.

Annars så är de så att vi har blivit med Bil. Eller har inte hämtat den än men vi ska få låna en Bil på obestämdframtid och som de verkar behöver vi bara stå för bensin och då evetuell parkeringskostad som blir i vårt område. Ska bli rätt skönt, även om  jag hela livet klarat mig utan. Ska dock bara använda den för att typ handla eller kanske någon längre resa då och då. Är ju en del som måste införskaffas och då känns de skönt att kunna ta en tripp för att lunna handla utan att behöva hitta någon annan som har bil och kan köra. Men viktigt blir de att vi inte börjar köra bilen hela tiden, för de tillåter inte ekonomin. Men som sagt bil har vi blivit med. En Etanoldriven Gul Audie tydligen. Inte för att de säger mig något förutom färgen :P

De blev en kickboxare

Då har vi fått se vår skatt igen. Världens finnaste unga, längtar ännu mer nu tills den lille ska komma ut till oss. Blev flyttad en dag så nytt BF blir den 8 september så inte så mycket att grina över. Men ojsan vilket livlig krabat som var där inne, blir nog en kickboxare eller nått. Fast kan ju hoppas att den lille kanske lägger de åt sidan när den kommer ut till oss, tycker inte jätte mycket om sporter där man slåss, men de blir ett senare problem :P
Moderkakan låg i framväggen på livmodern men så livlig som den lille var är de inte konstigt att jag känt av att de rör sig där inne =)

Så himla fin var den lille i alla fall. Ska bli kul och se vad de är för något, nu är de i alla fall en bebis och de räcker för mig. En bebis med två armar och två ben, ett hjärta som pickar för fullt, magsäck och blåsa hade den också. Rätt fantastiskt ändå vad vi lyckats skapa, en alldeles underbar liten unge. Bara och vänta på att den kommer ut nu då, fast även om jag längtar är de nog bra att de dröjer en stund till, mycket som ska gräjas med och fixas innan den lille. Och mammi ska ju hinna jobba lite också som syrra. Känner mig verkligen kol lugn nu.

Förmågan att släppa taget

Har upptäckt de mer och mer nu för varje dag som går hur svårt jag har att släppa praktiken och allt som är där när jag går där ifrån. Och tänker jag efter så har jag nog alltid haft svårt att släppa mina jobb när jag går hemma, alltid något jag grämmer mig över, kanske något jag glömt göra eller något jag kunde gjort bättre och de ganager änna i huvudet på mig. Inte så sunt egentligen tror jag, vist att vissa saker kanske man i mitt framtida jobb inte bara kan släppa för att jag kliver ut genom dörren på jobbet. De är just sånt som gör jobbet med människor kanske psykiskt jobbigt för vissa tror jag, och inser mer och mer att jag måste lära mig att släppa jobb när jag går hem, i  den mån de går. Måste lära mig att man inte alltid hinner allt och att allt inte alltid blir som man ville, att man inte alltid kan vara nöjd med de man gjort, men man måste ändå kunna vara ledig när man är ledig.

Jag tror helt enkelt att för att orka mer ett jobb där man många gånger får se och möta människor de de mest krisfyllda situationer så måste än också klara av att släppa de där jobbiga för de mesta när än kliver utanför jobbet. Annars blir jobbet för tungt och än kan inte göra någon nytt och finnas där för patienter och anhöriga. Måste helt enkelt lära mig att släppa taget...

Vad tog mitt förstånd vägen?

De senaste dagarna har jag känt mig så himla virrig. Har varken koll på mig själv, vad jag har mina lämmar och vad jag har mina pinaler. Brukar ha rätt god koll på allt och brukar inte snurra till de, men de senaste dagarna har varit helt makalösa. Gått ut i mina inne tofflor när jag ska gå hem från praktiken och inte komma på de för ens jag är halvvägs till bussen, VA är de lixom? Eller välta saker som att jag tappat kontroll över mina lämmar. Kanske inte är världens största gräj, men känner själv att jag inte riktigt vet vart jag har mig själv. Och just nu är de typiskt dumt att bli sådär virrig, har en praktik som måste klaras av och ibland vet jag inte vad jag gör känns de som. Inte gjort några direkta fel än men känner att jag änna tappat kollen.

Har läst att man kan bli tankspridd och lite virrig när man är gravid men ja tycker inte de här känns som något normalt. Vill ha total kontroll och de känns inte så nu. För seriöst för ett par dagarsedan hittade jag till och med plånboken i kylskåpet, Kom igen lixom...

Annars rullar saker på och innan jag vet ordet av så har en ny vecka av graviditeten passerat. Nu bärjar de bli lite läskigt att de rullar på, inte för att jag inte vill att den lille ska komma ut, men för att de finns så mycket att mockla med och fixa innan den lille kommer. Och känns som tiden bara springer förbi. Har ju gått halvvägs nu, helt sjukt. Och ÄNTLIGEN på onsdag blir de dags att se vår knodd, vår lilla skatt igen. Hoppas att allt är som de ska där inne! Än är ju dessvärre lite orolig och nojig av naturen så även om den värsta oron släppt så finns de ändå liten oroskänsla kvar. MEN de reder sig nog...

Vem kan stoppa mig!

Mitt bedömingen gick som smort och även om de inte vara uttalat så är de så gott som i hamn nu. Bra bedside kvar att klara av inna jag kan titilera mig som färdig syrra. Om de inte skulle vara så att jag helt plötsligt skulle vända och gå tillbaka till de som var förra året och göra bort mig totalt. Tror inte att de kommer hända. Så nu är de bara att hänga och se till att ro detta i hamn.

Så dags att börja planera in för sommaren och jobbet. Ska försöka ge ett förslg för sommar schema ringde chefen om idag. Så får se om de är några speciella önskemål från min sida med helger och så. Annars är jag nog rätt flexibel. Hoppas bara jag kan jobba, som de känns nu kommer de inte vara några problem men i tackt med att magen växer och graviditetn fortlöper så kan de ju bli problem. Men får ta de då.

Nu är jag i alla fall på toppen humör och i morgon gör jag sista dagen på vecka 5 av nio på praktiken, sen bär de hem till borås för mys med kärleken en liten sväng i alla fall =)

Nu börjar de närma sig...

Om sisådär 4 veckor kommer jag vara färdig sjuksköterska, jag får de inte på prent då. Men jag kommer i alla fall vara de... Eller de känns så i alla fall. Har mitt bedömning för praktiken i morgon och jag de känns ju bra, känns inte som jag har några uppenbara brister och känns som jag utvecklas hela tiden och faktiskt kommer kunna klara av att jobba som syrra här fram över. Men vet ju egentligen inget för ens bedside (praktiska slutprovet) och slutbedömning är gjord, men efter i morgon borde jag få mer på prent att de går bra. Och där får jag också möjlighet och se om de är något som jag ytterligare behöver utveckla. Det känns som att de mästa sitter nu, men fulllärd blir man aldrig och utvecklas gör man hela tiden, men har en stadig grund. Ska strax sätta mig och försöka skatta mig själv på ett trevlig bedömnings instrument inför morgondagens bedömning. Alltid svårt tycker jag, men vet i alla fall med mig att några allarmerade brister finns de inte, men utvecklings potential och saker att jobba på finns de alltid ^^


Annars har praktiken varit bra idag och de rullar på. Har känt bebis en hel del idag också. Känns nästan som än inbilar sig för nu har jag känt bebis flera dagar i rad ett par gånger eller fler under dagarna. Känns tidigt, men de jag känner kan inte vara något annat, inget jag känt tidigare. Så vår lilla knodd är allt en livlig än <3 =)

Bebis sparkar...

a... på min urinblåsa. Inte okej, försöker be den lille at sluta, men inte när mammi ber inte. En olydig liten skit i magen :P

Nu sitter jag hemma hos one of my girls och fickar och tjötar. Skönt att få umgås lite med människor och inte bara med bebis i magen och datorn. Har änna känts lite ensamt. Men inte idag som sagt var. Skönt att få tjöta av sig, farligt med fikat bara. De sista har jag fått ett himla sötsug och inte kunnat stå emot, himla dumt för vill ju inte bryta min braiga tränd med att ha noll kilon upp. Får försöka skärpa mig framöver för behöver ju inga extra kilon.

Annars är de nu 1 vecka och en dag till ultraljudet. Mys pys!!

Jag är Buzzador

Jag är Buzzador och denna gången så ska jag buzza om Liptons Pyramid Tea.

Måste säga att man skulle kunna tänka att allt te på påse smakar lika dant. Att det helt änkelt inte är något speciellt med Liptons Pyramid tea, men så fel man kan ha. Är faktiskt helt ärlig när jag säger att jag nog inte kommer vilja dricka vanligt påse tea längre. Liptons Pyramid Tea är ett pås tea med lika mycket smak som ett lös te.

Det tre smaker jag testat är
Klassig Earl Grey Tea, Green tea Mandarin Orange och Forest fruit. Min personliga favorit är Green Tea Orange. ^^

Som sagt helt värt att testa Liptons pyramid Tea, de är faktiskt inte som andra påsteer.

Magen och jag

Ja som sagt magen min växer så de knakar. Det kändes som att jag från en kväll till en annan fick mage. Vakande lixom en morgon och tänkte shit vad kom den ifrån. Kändes skumt men är så mysigt, och folk kollar inte riktigt lika konstigt på än när jag kanske utan att tänka mig för sitter och smeker min lilla bebismage ^^

Tänkte då bjuda på lite bilder. Tagna på mig själv sittande. Har fortfarande inte fått Kärlek att ta några. Men som sagt här kommer i alla fall de första bilderna på min lilla kula =)







Vill bara avsluta med att säga att de är så skönt att för första gången i sitt liv inte behöver skämmas över en tjock mage utan faktiskt vara stolt och vilja framhäva min lilla kula ^^


Vecka 19 och inga extra kilon

Imorgon så går jag in i vecka nitton och har trots de senaste veckornas onyttigheter inte gått upp ett ända kilo. Trodde fast jag har sagt att jag sla undvika att gå upp i vikt att de skulle ha börjat med några kilon upp nu men ligger på plus minus noll nu igen. Gick io för sig ner 1 kg i börjar men innebär då att jag gått upp 1 kg de senaste fem veckorna. Är inte så att jag är orolig men funderar nästan på om de står rätt till där inne. Men de borde de göra, den lille rör ju på sig en hel del nu och de senaste dagarna har de kommit små tecken från den lille någon eller några gånger om dagen ^^ mys pys. Och snart har man lixom gått halvvägs helt sjukt vad tiden börjar rulla på nu...

Annars så är livet som en ända upprepning just nu med sömn, praktik, mat om och om igen. Men i helgen är jag ledig och kärleken och jag spänderar helgen på tjörn hos hans föräldrar. Super mysigt, bortsätt från j*vla skit vädret som tycker att de passar att dyka upp i April. Jag vill ha sommar nu! (fast vissa säger att jag inte kanske ska se fram emot den så mycket, för kan tydligen bli jobbigt som höggravid, MEN pyttsan säger jag)

Halva praktiken och magen växer

Snart har halva min praktig gått och jag är inne på slutspörten för examen. Nu känns de för de mesta bra och blir mer och mer pepp för varje dag som går att faktiskt gå ut och jobba som sjuksköterska. Känns verkligen som jag är redo atg få jobba själv och kommer klara av att axla de ansvaret. Får hoppas att min magkänsla och insikt stämmer och att även lärare och handledare tror att jag kommer vara redo om fyra veckor. Men känns verkligen som jag är de. Går inte just nu i alla fall i tankar om att tänk om de inte skulle gå vägen, får väl se hur de blir efter mittbedömningen nästa vecka.

Annars växer magen så de knakar och den lille rör på sig allt mer och jag känner en hel del, när den böckar runt där inne. Så himla mysigt. Får blir till och ta lite magbilder i helgen. Har änna inte blivit av än för gubben inte varit i närheten så mycket och har inte så mycket annat socialt umgänge just nu. Har i alla fall flitigt börjat använda mamma byxor nu och de är sååå skönt. Vill aldrig ha vanliga byxor igen, förstår verkligen de som sagt de innan. Nu är de mindre en två veckor kvar också till vi får se den lille igen och ska bli mysigt att inte bara få känna den lille röra sig utan också få se =). Har verkligen kommit in i den mysiga perioden av graviditeten nu ^^

Shopping och myseftermiddag

Idag har jag varit ledig, så himla skönt att hämta andan mellan dagar av praktik. Känner att de går rätt så bra med praktiken, och har väl en förhoppning om att detta faktiskt ska gå vägen, trots ups and downs då några enstaka dagar bara kännt piss. Inte att de gått dåligt med inte gott som jag velat.

Idag åkte jag i alla fall rätt tidigt till Trollhättan igen för att kunna spendera eftermiddagen med kärleken. Hinner ju inte umgås så mycket för jag mest är i THN och när jag väl är hemma så är de bara på snabb vister hemma där de mest hinns med ätande och sovande och kanske någon timme på soffan. Idag blev de i alla fall of to Överby för shoping av mamma kläder för nu börjar vanliga byxor klämma åt kring magen och bli sjukt obekvämma. Fick köpt två par mamma byxor och ett par leggins (bilder på mage och byxor kommer en annan dag). Dock är de mer vår och sommar kläder så får vänta några veckor innan byxorna kan användas. Leginsen blir nog aktuellt innan för de är i alla fall så de täcker hela benen. Efter shoppingen blev de en mysig lunch med buffé bestående av Tacos, pizza  och pasta. Mums var de. Behöver verkligen sånna stunder då vi gör annat än att bara ligga hemma.

Skulle hämtat ut en babybox på apoteksgruppens apotek också men givetvis var de slut. Så bättre lycka nästa gång. Får bli en till tur dit för de har inge apoteksgruppen apotek i Borås. By the way bara 16 dagar kvar till RUL =)


RSS 2.0