Gott nytt år

Det blir nog ett bra år nästa år.med. Kommer minnas detta året som än av det bästa i mitt liv.

I januari fick vi reda på att vi väntade vårt kärleksbarn. Kunde inte blivit bättre start på året.
Fick också reda på att jag skulle få ett längre vik på Jobbet vilket var skönt.

I juni fick jag äntligen min sjuksköterska examen och fick börja jobba som det jag kämpat för så länge. Läskit, men spännande och roligt också. Samtidigt som det blev allt närmre till lillens ankomst.

Augusti blev en tung månad då världens finaste Astrid, min gammelmormor lämnade oss. Det smärtar så att min lille aldrig fick träffa vår panter tant. Kommer alltid saknar henne.

I september kom så vår prins, dramatiskt och jobbigt blev det med förlossning som slutade med snitt och med lillens som hamnade på neonatalen med en infektion och mycket gulsot. Inte en kul start men det var all möda värld för vi fick vår fina pojke.

Vi började i oktober planera lite smått för bröllopet och dopet som kommer bli en trevlig början på 2013.

Vill önska alla Gott nytt År



Ont i hjärtat

Lillkillen vaknade för en stund sedan helt hysterisk, han hade svårt att andas genom näsan. Fick spola näsan med koksalt och ge näsdroppar, tog en lång stund innan han lugnade ner sig. Stackars liten näsan full med snor och alldeles tät, gör så ont i mitt mamma hjärta när han är så där ledsen. Men nu sover han igen när dropparna gav effekt somnade han som en stock. Mammas hjärta



besök

Idag fick albin träffa sin morfar och sin andra morbror samt pappas fru för första gången. Lika skeptisk som vanligt men ett leende delade han vart fall ut. Nu myser vi på soffan och plutten verkar inte vilja sova, i vanliga fall hade han Somnat för nästan två timmar sedan. Han är väl exalterad över sitt första nyårs firande kan än tänka



sex timmar

Helt otroligt, efter att plutten under dagarna vi varit hos hans farmor och farfar envisats med att inte sova mer en två och en halv tre timmar i sträck så väljer han första kvällen hemma att sova sex timmar första natt vändan :O . Somnade strax innan halv nio och vaknade halv tre, hade jag vetat det hade jag gått och lagt mig när han somnade.

Lär ju inte hända igen men detta gjorde att det bara blev en matning denna natt och efter den matningen blev det fyra timmars sömn till. Hoppas på att han i alla fall går till baka till sina fyra timmars pass, även om det varit skönt med, fler sextimmars pass :-P. Men man ska inte gapa efter mycket

Borta bra

Nu är vi hemma efter julfirande och närmare än vecka hos Albins farmor och farfar. Blev en mysig första jul som familj och albin fick mycket fina julklappar iform av både kläder, leksaker och mjukdjur. Han har faktist visat intresse för ett mjukdjur för första gången. En mjuk kanin som han fick av farmor och farfar. Har varit till stor hjälp när han varit grinig till kvällen, för har han fått den har han flera gånger tystnatt :-)

Nu är de i alla fall skönt att sitta hemma på sin egen soffan och bara få slappna av. Borta är verkligen bra i bland, men hemma är ändå alltid bäst.

God fortsättning på er där ute



På Tu man hand

För första gången sedan lillen kom så får jag och pappi några timmar för oss själva för lite shopping på mellandagsrean i stenungsund. Albin han är hemma med farmor. Känns jätte konstigt att han inte är med, men skönt att få vara lite själva med. Bara lite svårt att slappna av


En riktigt liten människa

Man märker för varje dag som går hur albin blir mer än bara en bebis. Han blir sin egen person och lär sig nya saker och upptäcker världen.

Nu har han upptäckt sina fötter mer och mer tittar på dem med stor förundran, tar tag i dem ibland. Det kommer nya små ljud från hans mun och han är mer och mer med.

Igår fick han första leksaken eller ett mjukdjur var det. Vilket fall som hälst var det första saken som han verkligen tydde sig till. Somnade med den i armarna och höll kvar den. Så himla sött, :-)




God jul

I dag firar Albin sin första julafton och han är helt full av förväntan.
Vill också passar på att önska alla en God Jul




Dan före dan

Sitter på tjörn och tittar på så ska det låta med svärföräldrarna och inväntar julafton. Mysigt är det och ute fallet snön, så det blir en vit jul trots allt. Vår första jul med vår lille kille. Känner mig så lyckligt lottad och har nog inte varit så är till freds med mitt liv på många år som jag är nu.

Detta året har kommer jag minnas med både sorg men också som än av det lyckligaste åren i mitt liv. Nästa år kan bara bli bättre, lever för min lille kille och min blivande man och för alla år vi har framför oss




lilljulafton

Nu har vi varit en sväng hos min syster med familj och firar lite jul med dem. Min mormor, moster och bror var där också.

Denna julen kändes konstigt, det saknades någon. Vår fina gammelmormor fanns inte där. Tårarna kom när jag tänkte på det och gör det nu med. Har inte gråtit så mycket och kanske inte tagit det till mig. Saknar kruttanten, fina astrid.

Vet att du tittar ner på oss nu. Men du fattas oss, du borde vara här som alltid förr.

Egen tid

Idag blev det än sväng till stan på.egen hand. Killarna fick stanna hemma och umgås själva. Så nu sitter jag på espresso house och dricker en chai latte. Blev nämligen spontant inbokad en klipptid, är verkligen dags att åtgärda kråkboet igen nu.

Det är faktiskt skönt med några timmars egen tid ibland.
(varning för känsliga läsare)
Det ända negativa är att mina bröst blir som stora ballonger när det inte för tömmas på ett antal timmar, och blev ju lite längre tid borta än jag tänkt från början. Som tur är går det ju och åtgärda själv, synd bara att mjölken går till.spillo. Kanske ska börja ha med mig en flaska ut som jag kan tömma i.

Nu är det i alla fall åtgärdat och det spränger inte längre. Slapp bli mjölkstockning denna gången med.

Pappis dag

Idag fyllde min älskade fästman 24 år det firades med att han fick frukost på sängen och den här fina tröjan som passar en mjölkdrickare



Och nu på kvällen blir det tårta, egengjord eller ja alla ingredienser är köpta men lagt ihop.den själv. Liten övning in för att fixa tårta till bröllopet och den var helt okej tills jag börja kladda med den.



Jordgubbe och chokladmoss är det i



Grattis.världens bästa pappi

ett steg tillbaka

Här om dagen tog jag tag i bröllopsplanerna och beställde.
Dricka, dekorationer och ringar. Så fick jag ett mail nu som sa att kristoffers ring inte finns i lager och tar åtta.veckor att få. Så nu blir det till att hitta nya ringar :-( . Ett steg tillbaka

febrigt

Jaha då har sprutan kommit med sin bieffekt, feber. Har bokat över det där innan, men nu visste jag att han kändes varm och mycket riktigt visade termometern 38.6. Inte skyhögt men ändå en del.

Han verkar inte allt för påverkad men min lille är ändå febrig, inte kul. Så är han dessutom snuvig och slemmig, i luftvägarna efter alla sköljningar av näsan. Bara han inte blir riktigt sjuk innan jul, vore just snyggt.

Dagens Ros

Tänk om alla säljare kunde vara så hellylle och hjälpsamma som säljaren på Beginners. Jag kom in och ville fixa min vagn som börjat släppa i fästet. Hade förväntat mig att det skulle kosta några hundralappar. Men inte då.
 
Han kollade på vagnen och trots att det visade sig att det inte bara var så att skruven som satt under fastnat eller ramlat ut , utan det faktiskt var så att den gått av så han var tvungen att säga och sätta dit nya orginalskruvar så sa han att jag skulle köpa nägot till lillen istället för dem pengarna. Och det var ju inget måste. 
 
Okej om jag hade köpt vagnen där och varit kund där, men att helt utan garanti att få något för det, laga min trasiga vagn. Som desutomed blev lite mer krångligt än vad det var tänkt och göra det gratis. Det är sådant som gör att man gladerligen kommer tillbaka till en butik.
 
Helt klart Dagens ros till en mycket trevlig butiksägare på Beginners i Borås
 

Hålla mig inne

Efter idag får jag hålla mig inne tills.vi ska till min syster på söndag. Handlade massor idag, och två nya julklappar till albin. Att jag inte kan låta bli. Sedan blev det födelsedagar present till pappi som fyller år i morgon och lite tråkiga amnimgsinlägg och våtservetter. Och så det fina papptallrikarna till.bröllopet. Blev mycket men värt var det

papp med klass

Har bestämt oss för att dyka med papptallrikar på bröllopet, men inga vanliga tråkiga vita utan här blir det papp med klass :-P




Första sprutan

Idag har killen fått sina första sprutor. Han var på extra gått humör idag så gick bättre än jag trodde, första sprutan reagerade han inte ens på andra sprutan blev han lite ledsen men det gick över fort :-) . Men skönt att pappi var med för hade en klump i halsen när.det skulle stickas.

Men som sagt annars var han på gott humör och visade ssk många leenden och vad han kunde. Hålla upp huvudet på magen stå och hur stadig han var i nacken. Så var han 62,5cm och vägde 6982 fram. Han grät inte alls idag som han brukade bortsett från sticket. Duktig liten kille




en bit på väg

Nu har jag fått gjort en del inför bröllopet och dopet. Ringarna är beställda, stickan beställde (måtte det nu fungera som det ska), dekorationer är beställda, saknas lite ljus till borden och placeringskorten som är påbörjade ska göras klara. I morgon eller torsdag ska jag till en butik i stan och kolla klänningar, är inne på att beställa en över nätet nu. Har än om jag inte skulle hitta någon. Ska kolla på något fint som albin kan ha på sig med.

Nu behöver det bokas hotellnatt, så småningom beställa en eller flera tårtor och eventuellt lite mat, köpa tallrikar, glas och bestick ( i plast) och sedan kolla på vad det skulle kosta med håruppsättning. En hel del kvar men har börjat ta mig i kragen nu.




första julen

Julen har sedan jag var liten varit ångest laddad och inget jag längtar efter. Har alltid varit stökigt på olika sätt kring jul i min familj. Har velat Hoppa över julen för att slippa påminnas om saknaden av en stabil och lycklig familj. Det har varit mycket trasigt på många håll.

Detta är första julen på länge jag ser fram emot, nu har jag en egen familj som jag kan skapa egna traditioner med. Känner frid i kroppen och oron är som bortblåst. Julen kommer bli en bra jul.

lite efter

Ligger lite efter i planeringen av bröllopet. Så dags att sätta fart nu. Idag ska jag få beställt ringar och dryck in för festen, försöka göra klart placeringskorten och kolla på eventuella dekorationer som behöver köpas in och fixas.

Än är det inte klart vilken klänning jag ska ha. Har än men funderar på att fixa en annan. Om folkökningen vi vill använda.kommer passar albin. Brudbuket, fixa själv eller beställa? Boka eventuell frisör och sminkning. Boka hotell. Bestämma mat som ska göras och kolla på om något ska beställas för att underlätta lite. Ja listan är lång, tårta är också något vi måste ta ställning till. Göra själv, beställa enkla prinsestårtor känns som jag är lite sent ute. Det löser sig säkert till slut men nu känns allt osäkert. Blää

Julfoton

Igår var vi hos min faster och fikade, så tog hon kort på honom och min systerdöttrar i hennes fotostudio. Jätte söta kort fick vi, bjuder på ett ut av dem nu




Lustiga unge

En sak jag inte förstår med det små liven, eller det små vars föräldrar berättat att det gör lika dant som Albin. Att det iblands trots att det är trött kämpar emot att somna och blir istället jätte gnälliga. Vad är logiken i det?
 
Vill jag sova så somnar jag ju, sova är skönt. Men Albin har istället lagt sig till med att många kvällar skrika högt fast ögonen går i kors och kämpar in i det sista med att inte somna. Gulligt, men inte lika kul för öronen. Förstår inte mig på de små liven ibland men det är väl något som gör att det känner att det måste kämpa emot. Finns väl förmycket det kan missa eller något.
 
Men lite lustigt är det
 

kan stå

Ja fråga mig inte hur det gick till men ikväll stod albin nästan utan stöd i soffan. Kristoffer höll kolla och hade händerna där. Trodde det inte själv,.för en vecka sedan använde han inte benen alls. Händer nog inte igen, det går lite för fort tycker mor hans. Tänker inte testa igen på ett tag




tiden går så fort!

Idag var det tre månader sedan våra liv förändrades, då föddes världens underbaraste unge. Kan idag inte se vad jag gjorde med mitt liv innan.Livet får verkligen en ny mening när man får barn, känns inte som jag hade något innan.
Älskar för det mesta att vara mamma, trots mindre sömn och lite gnäll vissa kvällar. För att få se en liten individ vår egen son växa och utvecklas. Lära sig nya saker det gör allt annat värt det. Han är verkligen ett riktigt charmtroll vår lille. Och nu händer det nya saker hela tiden. Och man märker att han är mer och mer med.
Albin, världens finaste unga. Grattis på din tre månaders dag =)

går framåt

Lilleman lär sig nytt helatiden nu verkligen. För någon vecka sedan ville han inte stå på benen och nu står han länge och tar några steg framåt, när vi håller i honom och han tycker det är kul. Han greppar saker och har några leksaker man märker att han gillar. Han vill vara med hela tiden.

En sak som dock hänger i ännu är sömn var annan timmar, en timme och sen vaken en timme, två om man har tur. Längtar efter att han ska vara vaken längre stunder och även sova längre stunder. Lättare att få saker gjort om man har i alla fall ett par timmar på sig. Men det kommer väl det med, en så länge är han en sömntuta




Lussemys

Idag blev det mys på hulta familjecentral först och nu är vi på hässleholmens öppna förskola för lussemys. Nästa gång blir det i nya lokaler

Min finns pepparkaksgubbe :-)



stressad

Börjar inse att det inte är speciellt långt kvar till bröllopet och känns inte direkt som vi har läget under kontroll. Så mycket som inte är fixar än och.vet inte vart jag ska börja. Vill hålla kostnaderna nere,.men ändå få det så bra som möjligt.

Måste fixa ringar, kolla på hur vi ska dekorera, vad det kostar att hyra porslin, fundera på om vi behöver porslin? Boka eventuell håruppsättning och smink eller fixa det själva. Beställa dricka från tyskland, bestämma vilken mat vi ska göra. Och en himla.massa mer, just nu himla stressad över detta och vet inte vart jag ska börja.

Det hela blir inte bättre av att jag.är.perfektionist och bryr mig för mycket om vad alla andra tycker. Suck, det blir nog bra i slutändan.

långa dagar

Dagarna är långa utan pappi hemman. vi syssel sätter oss så gott vi kan och är ute mycket vilket är mysigt. Få träffa andra vuxna och barn. Men saknar pappi och att kunna få liten andningapaus på dagarna. Vist sover lilleman, men oftast inte så länge.

Som det är nu har jag killen 20 timmar dygnet, givetvis med sömn där i mellan men ändå tar det mycket energi. Som jag så klart gärna ger min son,.men skönt att få lite avlastning i bland. Snart är det som vanligt igen och lilleman får umgås med pappi lite mer igen. De hinner knappt ses ju, och när pappi är hemma är lilleman trött och gnällig.

Men han är fin vår lilla lille



Hungrig

Är rätt hungrig nu, inte ätit sedan 10 igår kväll och vi glömde att köpa hem yougurt så fanns inget för mig att äta innan sju. Och nu får jag bara dricka fram till tolv och efter det inget alls för än efter operation.

Inte kul och fasta och att amma gör inte hungern mindre påtaglig direkt. Hade det varit på Jobbet hade jag satt ett dropp på någon som fastat så länge som jag har eller ska, men tror inte att det händer i detta fallet.

Börjar i alla fall bli jobbigt och är typ 6 timmar tills jag får äta. Bläää

Operation

Imorgon är det dags. Ska operera bort mina cellförändringar på livmodertappen. Det ska döva mig och skära bort en halv centimeter av min tapp. Tycker inte om det, mest för att jag kommer vars otillgänglig för pappi och albin i flera timmar och antagligen kommer vara trött och slöt under kvällen. Känns inte bra.

Men det är bra att det görs för det minskar risken för att det ska utvecklas hemskare saker i framtiden. Det är lite läsligt att jag fått detta, för det kan komma tillbaka och det kan utvecklas till värre saker. Så efter åt så kommer jag få få på kontroll en gång om året tror jag det är ett par år.

Ett nödvändigt ont.

färdigt

Blev bara hälften av det jag hade tänk att göra idag. Blev vanliga lussebullar, saffransbullar med mandelmassa i, mosartkulor, snöbollar och nogatbollar med kokos och lime. Pepparkakor och knäck och kanske klenäter får bli nästa helg. Här är lite bilder på bakning och resultat.














julbak

Idag blir det julbak för hela slanten. Blir lussebullar, snöbollar, knäck, kanske klenäter och pepparkaksdeg. Funderar på att göra bountykulor och mosartkulor också. Får se när tålamodet tryter :-P. Längtar för första gången på många, många år efter att få fira jul
:-)

julmys

Idag har vi varit på jul på liseberg med min syster och hennes familj och albins fadder med flickvän. Det var mysigt men himla kalt. Fick inhandlat, en bränvinsost, två goa korvar, en flaska björksaft och en bit brudpar. Gott gott.

Nu blev det dags att åka hem dock.för kylans skull och för att det knappt gick och ta sig fram längre för allt folk. Bjuder på lite bilder också.

















greppar

Har inte tänkt på det ordentligt för ens idag när albin satt i matstolen att han har börjat greppa efter saker och håller kvar dem. Gav honom en visp och han satt och drog den fram och tillbaka över brickan till stolen.

Han är jätte stor och duktig min lilla kille.



bortskämd

Inser nu hur bortskämd jag var det första två månaderna bär vi fått albin som hade Kristoffer hemma hela tiden. För nu när han det två närmsta veckorna är borta från 5 på morgonen,till typ sju på kvällen känner än sig rätt ensam.

Sysselsätter oss visserligen ganska bra på dagarna men ändå. Att till exempel komma på toa när man behöver är inte alltid helt lätt. mycket som blir mäklare när man är två. Fast albin nu kan.sitta i maraton i köket när jag fixar lunch så hinner det ofta böjas mycket innan frukosten hinner bli äten eller teet blir uppdrucket.

Så blir det länge att få och vänta på att pappi kommer hem. Mysigt att saknar och längta men tråkigt i längden. Räler med det två dagar i veckan det var innan. Avundas inte dem vars partner jobbar fem dagar i veckan. För detta är inge kul. Och albin tröttnar på mammas lynne framåt kvällen. Men det är bara att bita ihop, och vad gör man inte för.än sådan här going




ge upp

För några dagar sedan så gav jag upp att kämpa emot. Fick bli dags att plocka bort en hel del dina kläder som var för små och fick börja plocka fram lite kläder i storlek 62. Har verkligen dragit på det in i det sista men 56 lyssnarna är svårt att tänka längre. Det har förvandlats till shorts. Men det tog emot, min lilla bebis växer så fort.




vinter promenad

Älskar verkligen.vintern när snön täcker marken allt blir så mycket ljusare. Att promenera i kylan med min vagn, med min fina bebis i. Det är lycka




familjepromenad

Varit på långpromenad hela familjen ner till hamnens. Mysigt var det. Albin fick provåka nya vagnen








RSS 2.0